God sommer!


...en sommerhilsen til ungdommene i bygda, og til deg som ønsker å lese!


Snart er alle klare for sommerferie, og for dere ungdommer så har dere hatt ferie noen dager allerede. Noen av dere har sommerjobb, mens andre lader opp batteriene til et nytt skoleår til høsten. Uansett hva du skal i sommer så håper jeg den blir så god som den kan bli! 

Denne våren har vært litt annerledes enn vi alle kunne sett for oss, så mye som brått måtte avlyses og utsettes. Ledetrening, BlesSing, ungdomskvelder, skolelaget, og ikke minst konfirmasjonene. Det var mye vi hadde sett fram til, og jeg hadde gleda meg stort til å feire alle konfirmantene i mai. Det har vært og er fortsatt for flere, en tøff tid å være i. Kanskje kjente noen av oss på ensomhet allerede før korona, og plutselig hadde man ikke noe valg om å være alene og flere av oss har kjent på en enda større ensomhet midt oppi alt sammen. Jeg selv synes det var så rart at jeg ikke skulle få være sammen med vennene mine, jeg kunne ikke fortsette med fritidsaktivitetene og i flere uker hadde jeg hjemmekontor.

Det ble brått en forskjell på selv å velge å være hjemme en kveld å se på serie og slappe av, i viten om at vi skulle treffe folk og venner dagen etter; men nå i koronatider var det ikke noe valg. Alle skulle så mye som mulig holde seg hjemme, og man skulle ikke være med andre enn de man selv bodde sammen med. Å bo alene da, det var utfordrende. Men jeg fikk raskt en tanke som hjalp meg og mine tanker... det er jo mange andre mennesker der ute som sitter, og satt alene også. Vi var og er alle i samme situasjon, ingen av oss kunne besøke hverandre - det var ikke bare jeg som ikke fikk reise å treffe venner. Tankene gikk da også til alle de andre som satt hjemme alene. De siste ukene har samfunnet sakte men sikkert begynt å åpne litt og litt, og vi jobber med å finne ut av en ny "normal", en ny hverdag; og flere av oss har begynt å være sammen i vennegjenger, familien og på jobb. Det har vært og er godt for både kropp og sjel. 

Men det var ikke det eneste som hjalp meg, for en annen ting som er større enn noe annet er Jesus. Han har kjent på skuffelse, ensomhet, frustrasjon, glede, frimodighet og flere ting som vi mennesker går å kjenner på i hverdagen. Det finnes ingen som kan være 100% forstålsesfull, på samme måte som Han kan. Det står i 1 Peters brev 5,7;

"Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere."

Her forteller Gud oss at vi kan gi alt vi går og bærer på til Han, fordi han har omsorg for oss. Det er ingenting som er for lite og heller ingenting som er for stort. Vi kan få gi alle våre tanker og bekymringer til Gud. Det er en god og fin tanke, og ikke minst en trygghet i å vite at Han ser og forstår. 

Denne sommeren vil være annerledes på flere måter, men midt oppi alt kaoset kan vi tenke på Gud og hvordan han har lovet å forsørge for hver og en av oss. Han har lovet at han skal være med oss alle dager, gode og vonde. Tenk så heldige vi er! Jeg sier ikke at det er lett å gi alt over til Gud, og det er heller ikke alltid like lett å tenke på og vite at Gud står rett ved siden av deg når du har en skikkelig kjip dag. Men uansett hva du tenker på, og uansett hvordan du har det - så veit Gud om det, han ser DEG og dine behov. Du skal ikke bekymre deg for morgendagen, den har nok med seg selv. Ta en dag av gangen, og grip tak i de små tingene som gir deg gode tanker og følelser - det er de gode øyeblikkene vi må huske på og ta godt vare på.

I Matteus 6, 25-34 kan du lese:
(om det er vanskelig å lese på bilde så ligger bibelteksten under bilde også)

 

"Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal spise, eller hva dere skal drikke, heller ikke for kroppen, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne? Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verdt enn de? Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde? Og hvorfor er dere bekymret for klærne? Se på liljene på marken, hvordan de vokser! De strever ikke og spinner ikke, men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem. Når Gud kler gresset på marken så fint, det som gror i dag og kastes i ovnen i morgen, hvor mye mer skal han ikke da kle dere – dere lite troende! Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‘Hva skal vi spise?’ eller: ‘Hva skal vi drikke?’ eller: ‘Hva skal vi kle oss med?’ Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette. Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage."     - Matteus 6, 25-34

Så har jeg en liten oppfordring. Om du veit om noen som er alene, eller ikke har det så greit... våg å ta kontakt! Inviter de med på stranda, grilling med familien, en fjelltur, filmkveld, gode samtaler ++ Fortell familie og venner at du setter pris på de, og at du er glad i de. Vær med på å spre godhet og omsorg til de som trenger det litt ekstra nå i sommer. Som Helsesista skriver på sin Instagram profil: "Vi har alle tøffe tider i livet, det bare synes ikke på utsida vår!" - Helsesista, 26.jun.2020. På samme tid som Gud gir oss det vi trenger, så kan vi være med på å gi hans godhet og omsorg videre, og på den måten er vi med å dele Guds kjærlighet til alle rundt oss. 

GOD SOMMER! 

Sommerhilsen fra Katrine
Ungdomsarbeider i Kyrkjene i Sykkylven

Tilbake